Da har Bygda 2.0 og Stokkøya Sjøsenter igjen hatt hyggelig besøk av elever fra Åfjord videregående skole, som denne gangen hadde med seg hospiteringselever fra ungdomsskolen på Strand.
På kjøkkenet på Strandbaren var det tørking av epler, og elevene måtte hjelpe, mens kokken Henke fortalte om kokkeyrket, utdanning og egen erfaring. Elevene fra videregående fikk legge opp mat, dekke bord og servere ungdomsskole elevene og lærerne under veiledning fra Henke og servitøren Vega.
Elevene fikk også i oppgave å gi sine innspill på hva de tenker om matfaglig utdanning, jobbmuligheter og hva de syns vi som jobber med mat på ulike områder bør gjøre for å fange interessen til ungdommen. Besøket ble avsluttet med en liten smaktest av søtt, salt, surt, bittert og umami.
Vi er veldig fornøyd med å ha et samarbeid med Åfjord videregående skole. Sammen får vi gjøre det vi kan for å bidra til økt interesse for mat og rekruttering til matfaglig utdanning.